με τον άμβυκα απόσταξης και τις ανοξείδωτες δεξαμενές συλλογής των φρέσκων αποσταγμάτων.
ο οποίος σχεδιάστηκε πάνω σε μια δική μας ιδέα και κατασκευάστηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα ειδικά για τις ανάγκες του αποσταγματοποιείου μας, από τη χαλκουργία «Χαλκός – Θεόφιλος Παυλίδης».
όπου υπάρχει ο κατάλληλος μηχανολογικός εξοπλισμός και γίνονται οι κατεργασίες για την παρασκευή των αλκοολούχων ποτών.
όπου υπάρχουν όλα τα απαραίτητα εμφιαλωτικά μηχανήματα και γίνεται η επεξεργασία του νερού που είναι ιδιαίτερης σημασίας για τα γευστικά χαρακτηριστικά των αποσταγμάτων.
με ελεγχόμενες συνθήκες, που έχει ιδιαίτερη σημασία, αφού εδώ γίνεται η παλαίωση των αποσταγμάτων, σε δεκάδες βαρέλια, καινούργια δρύινα γαλλικά στη συντριπτική τους πλειοψηφία, διαφόρων ειδών, προελεύσεων ξύλου, τρόπου και χρόνου καψίματος. Κάποια από τα παλιά βαρέλια τα επεξεργαζόμαστε δίνοντάς τους τα επιθυμητά χαρακτηριστικά.
όπου γίνεται ο ποιοτικός και οργανοληπτικός έλεγχος των αποσταγμάτων κι ίσως η πιο σημαντική φάση στην παραγωγική διαδικασία: αυτή της εκτίμησης της ποιότητας των διαφόρων βαρελιών, των αναμίξεων που πρέπει να γίνουν και της απόφασης για τη σύνθεση του τελικού προϊόντος.
όπου επισκέπτες, φίλοι και συνεργάτες έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν στον τόπο παραγωγής του, ένα από τα πιο σπάνια και δυσεύρετα αποστάγματα.